Wees er snel bij! Subsidie en BTW-verlaging

13 april 2015
Wees er snel bij! Subsidie en BTW-verlaging

Wilt u gebruik maken van een subsidie 2015, met het oog op de zonnepanelen waar u gebruik van wenst te maken? Houd er rekening mee dat de Btw verlaging alleen geldt voor de kosten voor arbeidsloon, niet voor de materialen die u laat plaatsen.

Plaatsen en vernieuwen
De subsidie in 2015 geldt voor het plaatsen en vernieuwen van zonnepanelen. Met dit laatste zal u echter niet snel te maken krijgen, aangezien de zonnepanelen vandaag de dag een levensduur kennen van 25 jaar of meer. Dat neemt echter niet weg dat de Btw verlaging ook geldt voor het plaatsen van nieuwe panelen en daardoor wel degelijk voor een besparing op de kosten kan zorgen. U zorgt er daarmee voor dat u minder Btw betaalt over de installatie door een professional, zodat u op een voordelige manier voor een professionele plaatsing kunt kiezen.

Onderhoud
Dient u onderhoud uit te laten voeren aan de panelen, bijvoorbeeld omdat u ze 2 jaar na de plaatsing nog eens na wilt laten kijken? Het kan zijn dat er een inspectie nodig is, of bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn.
In dat geval dient u de volledige Btw te betalen over de onderdelen, maar het arbeidsloon mag de specialist u met maar 6% Btw in rekening brengen. Dat betekent dat u ten opzichte van de reguliere 21% flink kunt besparen, waardoor de kosten voor het onderhoud lager uit zullen vallen.

BTW-verlaging op loon
Houd er rekening mee dat de Btw verlaging op onder andere het plaatsen en onderhouden van de zonnepanelen alleen geldt voor de arbeidsloon kosten. Op het moment dat u bijvoorbeeld €4.000 betaalt voor een compleet systeem en daar nog €1.000 bij komt voor de installatie, geldt dit laatste bedrag als basis voor de Btw verlaging. Op een bedrag van €1.000 exclusief Btw kan dit u echter €150 voordeel opleveren. Wat dat betreft is de subsidie in 2014 zeer de moeite waard, al is deze niet meer zo aantrekkelijk als voorheen.

Nog snel gebruik maken!
U kunt nog tot 1 juli 2015 gebruik maken van de Btw verlaging, waardoor het verstandig is om de werkzaamheden voor dat moment uit te laten voeren. De overheid heeft ervoor gekozen om de regeling ruim 2 jaar te laten gelden, vanaf 1 maart 2013. Houd er rekening mee dat uw woning minimaal 2 jaar oud dient te zijn, waardoor het op nieuwbouwwoningen nog niet altijd mogelijk is om de zonnepanelen voordelig te laten plaatsen. Voldoet u aan de voorwaarden voor de Btw verlaging? Dan heeft u op die manier de mogelijkheid om de kosten voor arbeidsloon behoorlijk te drukken.

http://www.zonnepanelen-experts.nl/zonne-energie-subsidies-zonnepanelen/subsidie-2014-btw-verlaging-arbeidskosten/index.html

Bekijk al het nieuws

Offerte aanvragen

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer