Subsidie zonnepanelen sportvereniging per 1-1-2016

29 april 2015
Subsidie zonnepanelen sportvereniging per 1-1-2016

Zonnepanelen voor uw sportvereniging? De kans is groot dat er per 1 januari 2016 een subsidie op zonnepanelen voor sportverenigingen komt.

Al in 2012 is door kamerleden een motie ingediend om het gebruik van hernieuwbare energie bij een sportvereniging te stimuleren. Deze motie heeft ertoe geleid dat Minister Kamp, tezamen met de minister van volksgezondheid, Welzijn en Sport bezig zijn om vanaf 1 januari 2016 een subsidieregeling te hebben.

De regeling zal inhouden dat energiebesparende maatregelen voor sportverenigingen zullen worden gestimuleerd. Het plaatsen van zonnepanelen op bijvoorbeeld sportkantines ligt hierbij als eerste voor de hand. Vaak betreft het sportaccommodaties met platte daken. Dit is ideaal voor zonnepanelen omdat de sportvereniging dan een optimaal rendement haalt: de zonnepanelen kunnen dan immers netjes op het zuiden worden gericht.

Voor het bepalen van de hoogte van de subsidie op zonnepanelen zal worden meegenomen dat de BTW op dit moment voor sportverenigingen niet aftrekbaar is. Dat komt omdat de sportvereniging geen BTW-aftrekrecht heeft als de zonnepanelen bestemd zijn voor eigen gebruikt. Reden is dat over de contributie ook geen BTW geheven dient te worden.

Voor de regeling zullen alle sportverengingen in aanmerkingen komen. Het ligt in de verwachting dat de meeste aanvragen van voetbalverenigingen, tennisverenigingen en hockeyverenigingen komen.

http://www.zonnepanelen.net/sportvereniging/

Bekijk al het nieuws

Offerte aanvragen

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer