Samen zonnepanelen kopen: 'Crowdfunding zonneparken groeit explosief'

26 mei 2015
Samen zonnepanelen kopen: 'Crowdfunding zonneparken groeit explosief'

Er zijn steeds meer mensen die zelf geen dak hebben, maar toch willen investeren in zonnepanelen. Projecten waarbij mensen samen investeren in de zonne-energieparken groeien als kool.

Dat blijkt uit onderzoek van Zonnepanelendelen.nl, een crowdfundingplatform voor zonnepanelen. De organisatie verwacht dit jaar een groei van 350 procent voor de collectieve zonneparken. Tot nu toe werd al 3,8 miljoen euro geïnvesteerd in dit soort projecten, waarmee 41 van die gezamenlijke parken zijn gerealiseerd.

21 projecten in Nederland staan open voor investeringen, zij zoeken voor 2 miljoen euro aan investeringen. Crowdfunding van zonnepanelen, waarbij een grote groep mensen samen investeert in de panelen, is volgens de site populairder aan het worden.

Het gaat dan vooral om mensen die zelf geen dak hebben om zonnepanelen op te leggen of die maximaal willen profiteren van duurzame energie. In Breda werd bijvoorbeeld 900.000 euro opgehaald bij 700 crowdfunders en ook de zonnepanelen op de Euroborg, het stadion van FC Groningen, kwamen er dankzij crowdfunding.

http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/samen-zonnepanelen-kopen-crowdfunding-zonneparken-groeit-explosief

Bekijk al het nieuws

Offerte aanvragen

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer