Beter energielabel? Zonnepanelen helpen

06 mei 2015
Beter energielabel? Zonnepanelen helpen

Een huis met zonnepanelen heeft een veel lagere energierekening. En een hoger energielabel. Sinds het energielabel verplicht is (per 1 januari 2015) vragen veel mensen zich af hoe ze een beter energielabel kunnen krijgen. Want met een beter energielabel verhoog je de waarde van jouw huis.

Elke huiseigenaar, zonnepanelen of niet, heeft bericht gekregen over het energielabel. Aan het huis is een voorlopig energielabel toegekend. Dat is gebaseerd op het bouwjaar. Een mooie kans om je energielabel te verbeteren. Je moet, als je het huis wilt verkopen of verhuren, toch een definitief energielabel aanvragen, als je geen boete wilt betalen.

Belang energielabel
Een huis met een goed energielabel kan aantrekkelijker zijn voor een koper. Het energielabel laat zien of het huis energiezuinig is. Een zuiniger huis heeft lagere maandlasten voor energie. Vaak betekent een beter energielabel ook comfortabeler wonen. En ook het milieu profiteert. Want voor verwarming van het huis is minder gas nodig. En dat betekent minder CO2 uitstoot.

Energielabel aanpassen nog lastig
Het voorlopig energielabel is alleen maar een inschatting van de energiezuinigheid. Het loopt (net als bij wasmachines) van A tot G. Om een definitief label te krijgen, moet je zelf aantonen wat je veranderd hebt. Dat kan via een website van de overheid, met foto’s en rekeningen van bijvoorbeeld zonnepanelen. Die website werkt niet altijd goed, tot grote ergernis van eigenaren en adviseurs. Aan de problemen wordt gewerkt.

Ga je het huis niet verkopen of verhuren? Dan kun je het voorlopige energielabel ongewijzigd laten. Je kunt het regelen als je het nodig hebt. Het aanvragen van een definitief energielabel is niet gratis. Bovendien is het energielabel maar 10 jaar geldig.

Beter energielabel met zonnepanelen
Met zonnepanelen gaat je energielabel direct een stap omhoog. Zonnepanelen verdien je binnen 10 jaar terug, inclusief installatie. Zonnepanelen gaan daarna nog zeker 15 jaar gratis door! En het betere energielabel blijft natuurlijk in stand.

http://www.hoe-koop-ik.nl/zonnepanelen/nieuws/artikel/2133/beter-energielabel-zonnepanelen-helpen

Bekijk al het nieuws

Offerte aanvragen

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer